browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Obilježavanje Dana zahvalnosti za plodove zemlje i Dana jabuka

Objavio - 8. studenoga 2016.

Dane zahvalnosti za plodove zemlje i Dan jabuka obilježili smo u društvu vlč. Mikeca. Uz pregršt kolača, gibanica, pita od jabuka, naših jabuka iz vrtićkog voćnjaka, velečasni nam je pričao o prirodi i plodovima koji su nam potrebni za život, a bez kojih ne bi mogli izraditi ukusne kolače i kruščiće. Saznali smo da simboli na njegovoj župničkoj traci, koju nosi oko vrata, predstavljaju plodove zemlje. Nakon kulturno-umjetničkog programa, koji su pripremile sve vrtićkih skupine, velečasni je blagoslovio hranu te smo zajedno kušali sve  što su pripremila vrijedna djeca, odgojitelji i tete kuharice.

Tokom tjedna djeca su sudjelovala u raznim aktivnostima. U Gljivicama su odgojiteljice demonstrirale kako nastaje tijesto, te su zajedno sa mališanima od tog tijesta izrađivale kruščiće. U Cvjetićima se provodilo istraživanje vezano za okus grožđa, te aktivnosti mljevenja kukuruza u mlinčiću. U Leptirićima se pravila kašica od jabuka, a u Lopticama čips od jabuke. Pomoću vrijednih ručica naših Zvjezdica i Loptica nastala je ukusna savijača od jabuka.

Također, povodom Dana zahvalnosti za plodove zemlje, u posjet nam je došla predškolska skupina Mravci iz Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice. Mravce su  ugostili naši Leptirići, s kojima su zajedno sudjelovali u druženju, igri, te aktivnostima modeliranja slanim tijestom.                                                 Matija Krizmanić i Valentina Galic

« od 45 »

 


© Dječji vrtić "Naša Radost", Pregrada, 2015